Wagyu blir ofte omtalt som det mest eksklusive kjøttet i hele verden og har en helt unik smak.
På grunn av den høye fettmarmoreringen smelter kjøttet på tungen bokstavlig talt.
Gatefat er det eneste street food konseptet i norge som har wagyu burger på menyen.
Oksen vi bruker er avlet på Røhr gård og her står det litt om prossessen rundt.
RG Samurai ble født på Røhr Gård i Ringsaker den 30. september 2019, og er et resultat av spisset avl på de beste Wagyu-genene eksportert fra Japan.
Siden 2015 har vi møysommelig bygget opp en besetning på 100 prosent fullblods sort Wagyu. Våre egne stamkyr er DNA- testet i Japan og avlsoksene håndplukkes utenfor Norge.
Arbeidet med å frembringe Røhr Gård Wagyu gjøres med respekt for dyret, japanske metoder og lokale fôrråvarer. Fra avlsarbeidet starter til kjøttet er i disk tar det fire år. Å lage Wagyu slik det skal smake krever tid, dedikasjon og kunnskap. Wagyu serveres helt enkelt best med salt, pepper og Wasabi.
Velbekomme!
Ida & Lars
Røhr Gård Wagyu